Hur du övervinner logistikutmaningar inom e-handel och uppnår lönsam tillväxt

Om du inte har bott under en sten de senaste åren så vet du att e-handeln är här för att stanna. Att kunna shoppa allt man behöver från sitt hem och få paketen levererade utanför dörren är en bekvämlighet vi idag ser som standard.  

E-handel har gett nya möjligheter till företag som nu kan erbjuda sina varor och tjänster över hela världen utan att vara beroende av en fysisk plats.  

Men som med allting skapar nya möjligheter även nya komplexa utmaningar. Att ha en fungerande logistikkedja på plats är en extremt viktig del för e-handelsföretag att smidigt kunna sköta sina ordrar och samtidigt kunna uppnå en lönsam tillväxt. 

I det här blogginlägget kommer vi att lista de vanligaste supply chain och logistik-komplexiteterna för e-handel och hur man löser dem för att uppnå lönsam tillväxt. 

Logistikutmaningar 

Du kan ha det bästa varumärket, de bästa marknadsföringskampanjerna och varumärkesambassadörerna, men utan en fungerande logistik kommer du snart att upptäcka att företaget inte kommer gå runt. Det som sker bakom kulisserna i varje e-handelsföretag avgör hur ditt företag presterar på scenen. 

Customers expect fast deliveries 

Kunder i dag förväntar sig snabba och bekväma leveransalternativ från E-handelsföretag. Med stora marknadsplatser som Amazon som erbjuder leverans samma dag har kunderna kommit att förvänta sig snabb och effektiv leverans av sina beställningar. Ett sätt för e-handelsföretag att uppfylla dessa förväntningar är att ha ett bra transportadministrations system (TA system) på plats, helst som en del av samma lösning som deras lagerhanteringssystem (WMS) för att säkerställa en smidig transaktion från beställning, till packning och leverans.  

I det här blogginlägget kommer vi att utforska vikten av snabba leveranser för e-handelsföretag och vad man behöver tänka på för att implementera ett framgångsrikt lager- och leveranshanteringssystemoch hur detta optimerar din e-handelslogistik för att möta kundernas förväntningar på snabbhet och precision.

Enkla returer 

Bekvämlighet är en av de största faktorerna till att e-handeln boomat så snabbt över de senaste åren. Att kunna erbjuda enkla returer är därför en viktig del för e-hanelsföretag.  

Returhantering är en viktig process för e-handelsföretag eftersom den hjälper dem att hantera returer på ett effektivt sätt. 

Ett returhanteringssystem kan förse e-handelsföretag med verktyg och funktioner som stöder de olika aspekterna av returhantering, t.ex. ett användarvänligt gränssnitt, integration med andra system, verktyg för att spåra och hantera returnerade produkter och ge stöd för att tillhandahålla kundservice. 

Lagerdesign 

Hur er lagerdesign och layout ser ut är viktigare än vad du kanske tror! Ett väl utformat och organiserat lager kan hjälpa ett företag att minska den tid och ansträngning som krävs för att uppfylla beställningar, vilket kan förbättra kundnöjdheten och minska fraktkostnaderna. 

Å andra sidan kan ett dåligt utformat eller överfullt lager leda till ineffektivitet och ökade kostnader. Det är viktigt för e-handelsföretag att noggrant planera sina lagerbehov när de växer för att undvika dessa potentiella problem. Det är också viktigt att investera i IT-system som möjliggör tillväxt och framtida lagerverksamhet. Läs mer om hur IMI GO! kan hjälpa dig att skala din verksamhet effektivt i takt med att du växer. 

pexels-monstera-6289027

Så uppnår du lönsam tillväxt i din e-handelsverksamhet 

Utnyttja resurser 

Genom att utnyttja sin nuvarande logistik- och lagerresurser kan E-handelsföretag uppnå lönsammare tillväxt. Här är några sätt på vilket de kan göra det: 

  1. Optimera lagerhanteringen med ett IT-system som låter dig växa. 
  2. Se till att din lagerpersonal kan arbeta effektivt, till exempel plocka fler än en order samtidigt. 
  3. Använd data och analyser för att göra mer informerade beslut som ökar kundnöjdheten. 
  4. Investera i automation och teknik så att du kan ligga före dina konkurrenter. 
  5. Arbeta smartare, inte hårdare! Använd system som automatiserar era manuella processer. 

Ett skalbart lagerhanteringssystem (WMS) 

Ett skalbart lagerhanteringssystem (WMS) kan vara nyckeln till att uppfylla kraven och förväntningarna I din verksamhet.  

Ett skalbart WMS gör det möjligt för företag att effektivt hantera och samordna och lägga till nya lager och försäljningskanaler efter behov. Genom att snabbt kunna hantera lagerpåfyllnad, erbjuda enkla returer och effektiv kommunikation, hjälper ett skalbart WMS e-handelsföretag att öka kundnöjdheten, vilket kan leda till återkommande försäljning och öka lönsamheten på lång sikt.

Ett skalbart WMS är en viktig del av din e-handelsstrategi. Systemet hjälper företag att på ett effektivt möta den växande efterfrågan på snabba leveranser samtidigt som det hjälper till att hålla kostnaderna nere.

Sammanfattning 

E-handeln är här för att stanna, och är en värld av både möjligheter och utmaningar. Men med rätt verktyg, system, processer och partners kan ni vara säkra på att ni är redo för alla utmaningar som kommer er väg! 

Om du vill lära dig mer om vårt WMS och TA system för e-handel, IMI GO! Klicka här. 

Några av IMI's kunder