IMI Ingår Utökat Partnerskap För Att Stötta Och Utveckla Flickfotboll

Att sprida glädje, inspirera och uppmuntra flicklag till att fortsätta spela fotboll tycker Industri-Matematik (IMI) är viktigt. Därför väljer IMI att utöka partnerskapet med Linköpings Fotboll Club (LFC) och projektet FadderAkademin.

Cajsa_-FA

FadderAkademin startades 2014 som ett fadderprojekt av LFC tillsammans med Linköpings kommun och Östergötlands FF. Sedan starten av FadderAkademin har antalet registrerade flickspelare i Linköpings kommun ökat med 32,5% och antal lag har ökat från 80 till 106.

Genom att stötta alla flicklag i Linköpings kommun kan LFC nå ut till många fler tjejer runt om i kommunen. Att som ung tjej få möjlighet att träffa och träna med förebilder på absoluta toppnivå inom fotboll är inte bara inspirerande, utan även ett sätt att stärka tjejers självförtroende och uppmuntra dem till att sätta mål och satsa på sin idrott.

– Liksom för LFCs damlag handlar det för IMI inte bara om att skapa ett topplag. Det är också en strävan att utvecklas i rätt riktning och skapa rätt förutsättningar för medarbetare att utvecklas och nå sin fulla potential, säger Nicklas Rönnbäck vd för IMI.

Trots att dagens IT bransch och mer specifikt logistik är mansdominerad så har IMI på Linköpingskontoret 50% kvinnliga medarbetare. Detta är något IMI är stolta över och fortsatt jobbar vidare med. Om vi därtill tillsammans med LFCs damlag kan förbättra förutsättningen för fler unga kvinnor att uppnå sina mål, ser vi det som en självklarhet att utveckla samarbetet som huvudpartner för FadderAkademin och LFCs damlag.

För att läsa mer om FadderAkademin läs här

För att läsa med om Industri-Matematik AB läs här

Some of the brands relying on IMI

IMI Supply Chain Solutions

LOGISTICS DELIVERED.

Logistics must keep pace and work seamlessly to deliver around the clock.