IMI Stolt Sponsor Av Damfotboll I Världsklass

Linköpings Fotboll Club (LFC) är inte vilket fotbollslag som helst. Förutom att spela damfotboll i världsklass har de även ett genuint intresse av att stötta och inspirera unga tjejer att satsa på fotbollen. Genom FadderAkademin stöttar spelarna i LFC alla flicklag i Linköpings kommun med fokus på att inspirera och utveckla unga tjejers talanger. Motion och träning är nödvändig för att kunna prestera och det finns en tydlig koppling mellan rörelse och förbättrade studieresultat, vilket vi ser som en grund för framtidens IT- och teknikutveckling.

LFC/ IMI

Foto: Arthur Poulin

– IMI har en ledningsgrupp med 50 procent kvinnor och för oss känns det självklart att stötta unga kvinnor att tro på sig själva och träna sin vinnarmentalitet, säger Hannah Nyström, Manager Professional Servcies and Support, IMI.

Vid en första anblick är det lätt att tro att LFC inte har någon ungdomsverksamhet, men vid närmare eftertanke har de istället kanske Sveriges största. Istället för att själva ha egna ungdomslag, är spelarna i LFC faddrar till olika flicklag och håller i träningar och ger tjejerna en möjlighet att träffa sina förebilder på hemmaplan. Sedan Linköpings FC startade FadderAkademin har antalet registrerade flickspelare i Linköpings kommun gått upp med mer än 30 procent och antal lag har ökat från 80 till 113.

Industri-Matematik (IMI) i samarbete med LFC är huvudpartner för FadderAkademin. Tillsammans ser vi en potential i att unga tjejer får möjlighet till mer fysisk aktivitet och samma förutsättningar när det kommer till att satsa på elitfotboll. Precis som IT-branschen och ännu mer logistikbranschen är mansdominerade, kämpar även damfotbollen med att få den status och respekt på elitnivå som de förtjänar.

LFC har vunnit tio officiella titlar inom svensk fotboll på tretton år. De vann SM-guld år 2009, 2016 och 2017 och mötte 2018 både Manchester City och PSG i Champions League. LFC är inte vilket fotbollslag som helst.

– Tillsammans vill vi utveckla unga tjejers talanger och ge dem samma förutsättningar att utöva sin idrott. Vi ser att det inte bara är en bra och viktig insats för idrotten, utan även ett sätt att stärka tjejers självförtroende och självkänsla, avslutar Sandra Lundegaard, Vice President Global Operations and Business Services, IMI.

På bilden från vänster: Hannah Nyström, Manager Professional Servcies and Support, IMI, Lisa Hurtig, LFC (#4 / Back), Lina Hurtig, LFC (#9 / Forward), Sandra Lundegaard, Vice President Global Operations and Business Services, IMI. Fotograf: © Gunilla Lundström/IMI

Some of the brands relying on IMI

IMI Supply Chain Solutions

LOGISTICS DELIVERED.

Logistics must keep pace and work seamlessly to deliver around the clock.