Aimn's framgångssaga

Aim'n övervinner lagerutmaningar med IMI GO! och AutoStore

Svenskgrundade Aim’n är ett activewear varumärke som designar snygga, högkvalitativa träningskläder för kvinnor att känna sig starka och självsäkra i när de tränar.

Tillväxtvärk

Aim'n övervinner lagerutmaningar med IMI GO! och AutoStore-implementering

Vi har nog aldrig sett ett så stort utbud av träningskläder på marknaden som vi gör idag! Branschen för träningskläder, eller activewear har blomstrat över de senaste åren. Från att tjäna sitt ursprungliga syfte att användas på gymmet till att bli en egen modetrend.

De märken som sticker ut på denna växande marknad är de som fokuserar på kvalitet, innovation och att bygga ett starkt och pålitligt varumärke. Ett utav dessa varumärken är svenskgrundade Aim’n – grundat av kvinnor för kvinnor som inte vill tumma på kvalitet och komfort över snygga träningskläder.  

Aim’n - För kvinnor som siktar högt och drömmer stort

Aim’ns grundare Tekla och Helen var trötta på att använda tråkiga och opraktiska träningskläder när de tränade och bestämde sig för att göra något åt saken. Det var där idén om Aim’n föddes. Att skapa ett varumärke med träningskläder skapat av kvinnor, för kvinnor. 

Trotts att de hade folk som sa till dem att de slösade sin tid på en omöjlig dröm, fortsatte de att jaga den. I maj 2014 lanserade de sin första kollektion som sålde slut på imponerande 4,5 timmar! Sedan dess har Aim’n sett en exponentiell tillväxt och värderades till en miljard SEK under 2022. 

För att möjliggöra fortsatt tillväxt vände sig Aim’n till en WMS-leverantör som kunde lösa deras utmaningar inom lagerhållning och leverans både idag och i framtiden. De valde IMI GO!, en lösning från IMI Supply Chain Solutions med fokus på e-handel och detaljhandel. 

Robin Aimn
Vi var extremt imponerade över IMI GO! och IMI teamets förmåga att kunna implementera systemet så snabbt. Vi gick från att ha manuellt plock till automatiserat och kunde använda systemet redan samma dag som driftsättningen.
Robin Mostacero
CEO, Aim'n

Processen att hitta den perfekta WMS lösningen

Att hitta rätt WMS-leverantör var inte lätt till en början. De behövde ett nytt system snabbt, men antingen var implementeringstiden för lång eller så uppfyllde kvalitetsstandarden inte deras krav. IMI GO! stack ut från konkurrenterna genom att vara en lösning som både var lätt att integrera och som kunde vara i gång inom några veckor. Möjligheten att lagersystemet och transporthanteringen ingick i samma system minskade också IT-kostnaderna med nästan 80 %. 

“När vi letade efter ett nytt WMS system var det viktigt att vi valde rätt – ett system som både kunde vara snabbt och effektivt, men även pålitligt och skalbart. De flesta leverantörer vi pratade med hade en implementationstid på runt 13 månader. Det var liksom jaha, vi behövde ett nytt system nu, låt oss ”bara” vänta ett år… Med IMI GO! kunde vi vara i gång inom bara några veckor och samtidigt få det effektiva, pålitliga system som vi letade efter”- Säger Robin, CEO på Aim’n 

Aim’n:s motto ”Aim Higher” har aldrig varit mer passande än när företaget beslutade att byta ut hela sitt WMS-system strax före Black Friday. Med ett system som kunde implementeras snabbt och samtidigt var väldigt användarvänligt, kunde Aim’n ta sig ann Black Friday utan några problem alls.  

Behovet av ett nytt lager 

Aim’n började växa ur sitt lager 2021 och beslutade att bygga ett nytt, hög-automatiserat och större lager i Getinge. För att effektivt kunna fortsätta att växa sitt lager under många år framöver inkluderade det nya lagret på 6000 kvadratmeter även en AutoStore-lösning från Element Logic. Med Autostore-lösningen kunde Aim’n öka sin dagliga plockkapacitet utan att öka behovet av arbetskraft. 

När Aim’n bestämde sig för att automatisera sina lagerprocesser behövde de ett sätt att integrera det nya systemet med sin befintliga Autostore-lösning. De använde IMI GO!:s standardintegration med Element Logics Autostore-lösning, vilket gjorde att de kunde fortsätta att hantera sin lagerverksamhet med minimala störningar på dagen för driftsättningen. 

IMI GO! överträffade deras förväntningar och systemet kunde redan användas samma dag som automationslösningen driftsattes. 

“Vi var extremt imponerade över IMI GO! och IMI teamets förmåga att kunna implementera systemet så snabbt. Vi gick från att ha manuellt plock till automatiserat och kunde använda systemet redan samma dag som driftsättningen. 

Vi tog emot runt 3000 ordrar genom systemet samma dag som implementation, vilket var helt otroligt” – Säger Robin 

Aim’n har alltid varit ett företag som värdesätter sina partnerskap, och deras partnerskap med IMI Supply Chain Solutions är inget undantag. Partnerskapet har spelat en viktig roll för Aim’ns framgång och har gjort det möjligt för dem att växa i stor skala och upprätthålla sin kundstandard. 

Ett system som fick både lagerhantering och transportadministration i form 

Tillsammans med IMI GO! har Aim’n ökat både sin lager- och leveranseffektivitet. Systemet som enkelt integreras med andra system har gett Aim’n en pålitlig logistikkedja som kan skala i takt med att de växer.  

“Med tidigare system var jag alltid en del av integrationsprocessen. De var mycket komplexa och jag var tvungen att ägna dem min fulla uppmärksamhet. Med IMI GO! var inget av detta nödvändigt! De gjorde systemet så lätt att integrera med andra system samtidigt som de bibehöll den effektivitet som krävs för att hantera alla våra lager- och leveransbehov.” Fortsätter Robin 

Lägre kostnader, effektiviserad verksamhet och tillväxt

Efter ett år med IMI GO! har Aim’n: 

  • Sänkt kostnaderna för transportadministration med 80%
  • Uppnått skalbar tillväxt genom kombinationen av WMS och TA I samma system.
  • Minskat behovet av personal under både högsäsong och på en daglig bas genom kombinationen av Autostore och IMI GO!
  • Knutit an hela kundresan från order, till transport och returer.

Besök https://www.aimn.com för att läsa mer om Aim’n

Några av IMI's kunder