Värderingar för samman framgångsrikt logistikföretag med Linköpings dam- och flickfotboll

Linköpingsföretaget IMI Supply Chain Solutions blir en av Linköping FC:s största samarbetspartners när de inför 2023 nästintill dubblerar sitt partnerskap i föreningen. Anledningen? Gemensamma värderingar om att kvinnor och tjejer ska kunna spela fotboll på lika villkor som killar.

För IMI Supply Chain Solutions står social hållbarhet och samhällsengagemang högt på agendan. Under tre års tid har de varit en trogen partner till Linköping FC och inför 2023 och 2024 satsar de ytterligare. Nu går de in som huvudpartner för både A-lag och Fadderakademin, och kommer vara en stor partner även inom ungdomsverksamheten.

Niklas Rönnbäck_IMI

– Vi är stolta över vårt nära samarbete med Linköping FC. För oss på IMI är det både roligt och stimulerande att kunna bidra till att LFC kan utvecklas vidare, både som ett fotbollslag i världsklass och med fadderakademin för att inspirera, sprida glädje och uppmuntra flickor till att spela fotboll och utvecklas. De värderingar som LFC står för är avgörande för vår satsning, säger Niklas Rönnbäck, vd på IMI Supply Chain Solutions.

När samhället förändras gäller det att hänga med

Linköping FC har haft det tufft ekonomiskt senaste åren. Det är en stor förändring som pågår inom damfotbollen i hela världen och storklubbar ute i Europa satsar, men tyvär halkar Obos damallsvenskan efter successivt och hänger inte med i samma tempo. Här spelar näringslivet och partnerskap en avgörande roll för svenska damklubbar menar Johan Ladenberg, tf ordförande i Linköping FC.

Johan Ladenberg

– Mästerskap och europeiska stormatcher på damsidan lockar större publik än någonsin och slår rekord efter rekord. Samtidigt skiljer det fortfarande enormt mycket mellan dam – och herrsidan när det kommer till att kunna spela fotboll på lika villkor. Den svenska damligan halkar dessutom efter allt mer i ranking mot övriga ligor när storklubbar satsar. Här behöver vi hitta nya vägar och affärsmodeller för att kunna behålla en hög status ute i Europa. Som företag kan man se sin chans att vara med i förändringen och påverka, för det är nu förändringen händer.

Ladenberg fortsätter:

– Att hitta samarbeten med företag som IMI är helt avgörande. Det är ett företag som verkligen tror på det vi gör och vill att nästa generation, deras döttrar och barnbarn, ska våga tro på sin dröm om att bli fotbollsproffs, och kunna leva på det också. Vi är mycket stolta över samarbetet och hoppas att fler företag ser att detta är ett perfekt tillfälle att både verka och synas i ett positivt sammanhang, något som såväl kunder som samhället mer eller mindre kräver idag, och som förhoppningsvis också ger klirr i kassan för företaget.

Mer om IMI

IMI Suppply Chain Solutions utvecklar logistiklösningar över hela världen och hjälper några av de största distributionsföretagen i Europa och Nordamerika att förbättra sin leveranskedja, öka tillväxten och förbättra kundupplevelsen. De har kontor i Linköping, Hässleholm, Göteborg, Östersund, Tönsberg och Torun med över 160 medarbetare.

Några av IMI's kunder