IMI Supply Chain Solutions förvärvar Promosoft för att stärka sitt erbjudande inom lagerstyrning och inköpsplanering.

Datum: 2a november 2023

IMI Supply Chain Solutions, en ledande leverantör av logistiklösningar har förvärvat Promosoft som erbjuder specialiserade system för digitaliserad lagerstyrning och inköpsplanering. Denna spännande sammanslagning möjliggör ett ännu kraftfullare erbjudande inom verksamhetskritiska system för logistik.

Om Promosoft
Promosoft har specialiserat sig på att adressera utmaningarna inom lagerstyrning och inköpsplanering som många företag ställs inför. Sänkta lagervärden, frigjort kapital, förbättrad lönsamhet och en hög kundservicenivå är effekter som kunderna får. Genom att använda Promosofts system för prognoser och lagerstyrning säkerställer företag en konsekvent servicestrategi och undviker personberoende inköp. Automatiseringen i systemet ger skalbarhet och effektivitet, vilket möjliggör för företag att kunna expandera sin verksamhet utan att öka inköpsresurserna.

Om IMI Supply Chain Solutions
IMI Supply Chain Solutions är känt för sina välbeprövade logistiklösningar. Oavsett om det gäller mindre strömlinjeformade lagerverksamheter eller stora globala företag med komplexa logistikbehov, har IMI varit en pålitlig partner för att optimera och effektivisera deras verksamheter. Bland IMI:s imponerande kundportfölj återfinns bolag som Ahlsell, Apotek Hjärtat och DB Schenker, samt framgångsrika snabbväxande e-handlare som Aim’n, Kitchentime och Twistshake.

Fördelarna med samgåendet
Förvärvet av Promosoft utökar IMIs erbjudande inom lagerstyrning och inköpsplanering.  Vilket ytterligare förbättrar kundernas möjligheter att optimera sina logistik- och inköpsprocesser. Genom att kombinera IMI:s befintliga expertis inom logistiksystem med Promosofts lösningar för lagerstyrning och inköpsplanering kommer kunder att kunna hantera sina lager och varuflöden ännu effektivare och med större precision.

Niklas Rönnbäck

”Vi är otroligt glada över detta förvärv vilket stärker vårt erbjudande till existerande och nya kunder,” säger Niklas Rönnbäck vd på IMI. ”Promosofts expertis inom digitaliserad lagerstyrning tillsammans med IMIs mångåriga kompetens inom verksamhetskritiska logistiksystem ger kunderna en heltäckande och integrerad lösning för deras logistikbehov.”

Nils Robertsson

Vd för Promosoft, Nils Robertsson, kommenterade också detta samgående: ”Vi är glada över att bli en del av IMI och vi vet att detta innebär förbättrade möjligheter att erbjuda våra innovativa lösningar till en bredare kundbas. Tillsammans skapar vi en ledande plattform inom digital lagerstyrning och inköpsplanering, och jag ser fram mot att dela vårt gemensamma mål att effektivisera och optimera våra kunders verksamheter.”

 

Detta samarbete gynnar både befintliga och framtida kunder och hjälper dem att effektivisera sina lagerhanteringsprocesser, minskar inköpskostnader och ökar försäljningseffektiviteten. IMI och Promosoft ser fram mot att leverera framtidens logistiklösningar till sina kunder genom detta strategiska förvärv.

Promosoft IMI

För mer information, vänligen kontakta:

Presskontakt, IMI Supply Chain Solutions: E-post: [email protected]

Webbplats: www.im.se och www.promosoft.nu

Några av IMI's kunder