CTO

Industri-Matematik International AB (IMI), är en ledande leverantör av affärskritisk mjukvara inom logistik med huvudkontor i Linköping. IMI:s mjukvarulösningar utgör en central funktion i att automatisera och effektivisera arbetsprocesser och inriktar sig på de kunder som hanterar de största och mest komplexa distributionsnätverken.

IMI har sedan starten 1967 utvecklat och integrerat konfigurerbara systemlösningar som gör distributionen av snabbrörliga produkter till en konkurrensfördel för internationella och marknadsledande handelsföretag. Idag hanterar mjukvaran över 1 miljard orderrader årligen och IMI:s kunder inkluderar några av de största grossisterna, dagligvaruhandlarna, apotekskedjorna och 3PL-företagen i Norden, Europa och Nordamerika. IMI har mer än 80 anställda och omsatte omkring 170 MSEK under 2020.

Med Priveq Investment som ny svensk huvudägare står IMI inför en spännande tillväxtresa. Vi behöver nu stärka upp vår organisation med en erfaren CTO.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som CTO leder du våra utvecklingsteam i Hässleholm och Linköping i det långsiktiga och strategiska utvecklingsarbetet av våra två huvudprodukter, WMS (Warehouse Management System) och AOM (Advanced Order Management). Du arbetar nära vår produktchef. I rollen ingår att ta initiativ till förbättringar och moderniseringar av våra system och ange såväl riktning som metoder för vårt löpande utvecklings- och förvaltningsarbete. 

Våra system hanterar mycket stora datamängder och är av affärskritisk betydelse för våra kunder. Du leder vårt utvecklingsteam som idag består av en teamchef och tio personer i Hässleholm och en teamchef och fem personer i Linköping. Du kommer att ansvara för att växa utvecklingsorganisationen under de kommande åren. Självklart har du en plats i den strategiska ledningsgruppen och du rapporterar direkt till vår vd.

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med relevant inriktning, gärna civilingenjör Data eller motsvarande och en bred teknisk bakgrund från till exempel mjukvaruutveckling, infrastruktur eller arkitektur. Du har gedigen erfarenhet av systemutveckling och erfarenhet från liknande roller och det är meriterande om du gjort förändringsresan mot molnbaserade system tidigare. Du har också haft roller med eget chefsansvar, som utvecklingschef, teamchef eller CTO och stor påverkan på ett företags tekniska roadmap. Du har ett stort eget teknikintresse, och förmåga att se de strategiska möjligheterna och sammanhangen. Som person är du en socialt kompetent, engagerande ledare som vågar utmana det befintliga och har visioner och idéer om de bästa lösningarna för framtida system.

Tjänsten är placerad i Hässleholm eller Linköping, med goda möjligheter till distansarbete del av tiden.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar vi med AS&B. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Jan Schröder på 070-618 11 61 eller [email protected]

Skicka in din ansökan via http://asb-executive.se/. Välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!

Our Supply Chain Solutions

IMI AOM™
IMI WMS™

Latest News and PR

Contact Us

Phone: +46 70–837 91 87
Email: [email protected]

Follow Us